Kirves kivessä, kurttu rutussa

Tarpeettomankin enteellisesti nimetty taisi olla seuraavalle ep:llemme tuleva kappale Kiveen isketty kirves. Mahtoikohan 20 ottoa riittää, kunnes se viimein saatiin kunnialla purkitettua? Ylipäätäänkin biisin alusta loppuun yhdeltä istumalta soittaminen vaikutti lähes mahdottomalta haasteelta. Milloin katkesi kieli, milloin unohtuivat sanat, milloin jäi painamatta rec-nappia, milloin allekirjoittaneelta loppui ääni kaikkien uusintaottojen jälkeen…

Emme kuitenkaan antaneet periksi, emmekä langenneet studiohuijaamiseen ”pari tahtia kerralla”-metodeineen ja päällekkäisäänityksineen. Ei sovi blackgrass-dogmeihin semmoinen meininki! Parin illan sahaamisen jälkeen biisi oli viimein tallennettu. Ellei studio sitten vielä pala – tai vaikkapa äänityskone päsähdä tietoiseksi ja tuhoa ihmiskuntaa (mikä kyllä sopisi hyvin laulujemme teemoihin).

Hiukan jatkoaikaa vaatineessa äänityssessiossa oli kyllä se hyvä puoli, että välipäivinä oli aikaa keksiä Kivettyneeseen Stahanoviin haitari lisukesoittimeksi.

Toisaalta löysin itseni sen pirun kurtun hihnoista veuhtomassa atonaalista mölyä ilmoille, että tiedä sitten mikä puoli asiasta se oli – no mielipuolista meteli ainakin oli.

Näillä näkymin Kaikki paitsi purjehdus on murhaa -nimiseksi kastettava ep tullee ulos helmi-maaliskuussa. Mikäli lisää kirveitä ei juutu minnekään.